Mols na hersentumor: "Zou het misschien niet meer kunnen navertellen"

Michael Mols
Michael Mols Foto: © Pro Shots

Michael Mols kennen we allemaal als de levensgevaarlijke aanvaller van onder meer het Nederlands Elftal, FC Twente, FC Utrecht, Glasgow Rangers en Feyenoord. De inmiddels 53-jarige Mols kreeg vorig jaar de schrik van zijn leven toen een hersentumor ter grote van een golfbal werd geconstateerd.

Mols had al eventjes klachten, zo vertelt hij in een interview met ESPN. Het moment dat echt duidelijk werd dat er iets niet klopte, kwam in de Albert Heijn. "Uiteindelijk moest ik wel naar de dokter. Toen heb ik dat soort dingen verteld. Mijn gehoor was niet echt top. Maar een keer, ik denk dat dat de doorslag gaf, werd het zwart voor mijn ogen. Dat ik niks zag. Dat duurde vijf à tien seconden. Dat was toen ik boodschappen aan het halen was in de Albert Heijn."

Mols werd meerdere malen doorgestuurd en een ramp voltrok zich. Mols: "Zo kwamen ze erachter dat er iets achter zat. Toen ging ik naar huis en kreeg ik een telefoontje. Of ik meteen naar het ziekenhuis wilde gaan." Mols kreeg een scan en de tumor werd geconstateerd. "Dat werd toen duidelijk op basis van de MRI-scans. Eerst van mijn hoofd. Toen mijn hele lichaam. En daarom moest ik daar blijven. Ze gingen met uitleggen wat het was en waar het zat. Dat ik geopereerd moest worden. Ze hebben me ook verteld hoe het ook zou kunnen worden. Maar dat drong niet tot me door."

Gezegd werd dat hij een operatie mogelijk niet zou overleven. Mols: "Ze hebben gezegd dat ik misschien niet meer zou kunnen praten. Dat ik een bloeding zou kunnen krijgen. Dat ik niet meer kon lopen. Dat het misschien maar zeventig procent zou kunnen worden. Of dat ik het misschien niet meer zou kunnen navertellen."

Lees meer:
0 reacties