Mogelijk financiële meevaller FC Utrecht: "Een aardig plusje bij"

FC Utrecht bedankt de fans
FC Utrecht bedankt de fans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht kan zich mogelijk opmaken voor enkele financiële meevallers. Naast de mogelijke verkoop van spelers kan het ook tv-gelden ophalen, afhankelijk van de klassering aan het eind van de competitie.

Stef de Bont analyseert in Voetbal International de situatie bij de club, waar twaalf spelers een aflopend contract hebben. Toch heeft de kern, met Jens Toornstra, Bart Rammelaar, Sean Klaiber en Zakaria Labyad wel een doorlopend contract en kunnen ook de opties van Can Bozdogan en Modibo Sagnan gelicht gaan worden.

Het lijkt er dan wel op dat voor de twee laatstgenoemde een bedrag zal moeten worden voldaan. De Bont hierover: "Voor zowel Sagnan als Bozdogan moet een bedrag met meer dan zes nullen op tafel worden gelegd. Voor Utrecht-begrippen flinke afkoopsommen. De voorbije jaren werd er zelden meer dan een miljoen euro voor een speler betaald. In dat opzicht handelt het ambitieuze Utrecht nog altijd voorzichtiger dan pakweg SC Heerenveen of FC Groningen."

Over hoe FC Utrecht dit moet gaan betalen, daar heeft de journalist ook wel een idee over: "Neem de tv-ranglijst. Weet Utrecht dit seizoen minimaal twee plekken boven Vitesse te eindigen, dan klimt het op die ranglijst en kan het zo’n zes ton extra bijschrijven."

Om zwarte cijfers te kunnen draaien, moet de club bruto zo'n 12 miljoen euro ophalen. De Bont hierover: "Dat is dit boekjaar al gelukt met de verkopen van onder meer Quinten Timber, Adam Maher en Maarten Paes. Daar zou nog weleens een aardig plusje bij kunnen komen. Afgelopen winter werden we meermaals getipt dat de hoofdtribune van Stadion Galgenwaard vol zat met scouts uit binnen- en buitenland. De namen van Bozdogan, Sagnan en Othmane Boussaid werden genoemd, maar nog vaker ging het om Tasos Douvikas en Taylor Booth. Deze twee namen zullen de Utrechtse transferzomer domineren", besluit hij vooruitblikkend op een financieel goede tijd voor FC Utrecht.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand