Min vol vertrouwen: "Ik denk dat ik veel dingen kan in de spits"

David Min is aankomend seizoen actief voor FC Utrecht. De van RKC overgekomen aanvaller heeft een contract voor vier seizoenen getekend in de Domstad. FC Utrecht TV sprak met hem. 

Min is vanuit het amateurvoetbal opgeklommen naar het profvoetbal en maakt nu dus de stap naar FC Utrecht. "Hoe dat zo is gegaan?", begint Min. "Gewoon mezelf zijn. Fit blijven voornamelijk, veel leren van iedereen om je heen. Ik zie mezelf als een multifunctionele spits, ik kan goed de diepte bespelen maar kan ook goed in de bal spelen. Ik ben technisch en heb een goed schot, ik denk dat ik vrij veel dingen kan in de spits."

"Ik denk dat FC Utrecht een team is met een een hoge intensiteit", gaat hij verder. "Veel druk zetten, veel werken, goed voetbal, daar houd ik wel van en daar pas ik ook wel bij." Min is in zijn tijd bij RKC drie maal uitgekomen tegen FC Utrecht, daarin was hij betrokken bij vier doelpunten. Een goede statistiek. "Ik wist niets van deze statistieken, maar ik hoop dat ik dit kan voortzetten voor Utrecht", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties