Mikos Gouka lovend: "Je zag bij FC Utrecht het vleugje Getafe"

Mikos Gouka (rechts)
Mikos Gouka (rechts) Foto: © Pro Shots

PSV verspeelde zondagmiddag voor het eerst dit seizoen punten. De Eindhovenaren kwamen in Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel en journalist Mikos Gouka zag waar de schoen wrong bij PSV.

"FC Utrecht-PSV was een geweldige pot en dat had vooral met FC Utrecht te maken", vertelt Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Je zag bij FC Utrecht het vleugje Getafe, waar we het zo vaak over hebben. De strijd aangaan. Het randje opzoeken in een duel. Dat is wat een kleinere club nog enigszins kansrijk maakt tegen PSV."

"Echt dat scherp zijn in de duels is volgens mij de enige manier om het kwaliteitsverschil een beetje kleiner te maken", gaat de journalist verder. "En om je kansrijk te maken. Tuurlijk, komt PSV op 0-2 dan is het gespeeld, maar PSV liet zich in slaap sukkelen en irriteerde zich aan de duels. Mike van der Hoorn ging de strijd écht aan en dat irriteerde een beetje."

"Het is voor PSV ook wel goed dat ze even wakker worden geschud. Als je alles wint, dan krijg je het gevoel van onoverwinnelijkheid, maar je krijgt ook het gevoel van: 'ons gebeurt niks en wat willen jullie nu?' Als er een duel aangegaan wordt. Wat Van der Hoorn tegen Luuk de Jong deed was het leeuwendeel van het werk om resultaat te halen", aldus Gouka.

Lees meer:
0 reacties