Mike van der Hoorn erkent: "Dat is een groot verschil met vroeger"

Mike van der Hoorn
Mike van der Hoorn Foto: © Pro Shots

Op elfjarige leeftijd maakte Mike van der Hoorn de overstap van FC Omniworld naar FC Utrecht. Na negen jaar keerde hij terug, ervaren en met internationale bagage.

"Voetbal is mijn werk, maar ook mijn passie en ik haal er veel plezier uit", zegt Van der Hoorn in gesprek met Voetbal International. Hij reflecteert op zijn ontwikkeling door de jaren heen. "Wat wel een groot verschil met vroeger is, is de manier waarop ik bezig ben met mijn omgeving in het veld. Als jonge speler ben je vooral met jezelf bezig, met hoe je speelt en wat je moet doen. Naarmate ik ouder werd, golden dezelfde dingen, maar dan voor de ploeg. Ik ben nu veel meer bezig met de spelers om me heen en met het team, dat merk ik ook dit seizoen weer goed."

"Ik voel me meer verantwoordelijk en dat heeft natuurlijk met mijn ervaring te maken", vervolgt hij. "Twaalf jaar geleden kwam ik net kijken vanuit de jeugd, moest ik nog helemaal mijn plek vinden in het profvoetbal. Inmiddels heb ik zoveel meegemaakt, dat ik alles veel beter in perspectief kan plaatsen", aldus Van der Hoorn.

Lees meer:
0 reacties