Mike van der Hoorn: "Dat maak je niet in veel stadions mee"

Mike van der Hoorn geniet van de wisselwerking tussen de spelers van FC Utrecht en de Bunnikside. Dat vertelt hij in gesprek met FC Utrecht TV.

FC Utrecht kende een lastige seizoensstart. Het duurde acht wedstrijden voordat de eerste winst werd geboekt. Toch was de verdediger ervan overtuigd dat het goed zou komen. “We hebben gewoon een hele goede selectie. Alleen als het acht wedstrijden lang duurt voor de eerste drie punten, dan doet het wel pijn aan je ogen.”

De comeback die FC Utrecht daarna heeft gemaakt, zegt ook wel iets volgens Van der Hoorn. “Hoe we hieruit zijn gekomen, tekent ook wat voor stabiele groep we hebben. Ook met de jongens en de staf in elkaar bleven geloven en elkaar bleven stimuleren. Het is gewoon heel mooi om uit zo’n dal te komen.”

Ook ziet hij dat er een wisselwerking kan ontstaan tussen het elftal en het publiek op de Bunnikside, zoals bijvoorbeeld thuis tegen PEC Zwolle. “Ik denk niet dat het in veel stadions voorkomt dat een wedstrijd zo kan draaien dat je een slaapverwekkende eerste helft speelt en dan als beesten eruit komt.”

Ook helpt het volgens hem dat sommige spelers extra geliefd zijn bij de fanatieke aanhang. “Bijvoorbeeld Van der Maarel die toen inviel. Dat is gewoon heerlijk om mee te maken. Je wil eigenlijk altijd nog meer succes hebben. Wat dan kan ontstaan hoop ik ook te bereiken”, aldus de verdediger.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand