Mike van der Hoorn: "Dan hebben we het maximale eruit gehaald"

Mike van der Hoorn
Mike van der Hoorn Foto: © Pro Shots

Mike van der Hoorn is hard op weg om ook uit te groeien tot een FC Utrecht-icoon. Als jong jongetje werd hij opgeleid bij de club en inmiddels is hij bezig aan zijn tweede termijn bij de Domstedelingen.

In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn carrière tot nu toe, maar ook op het huidige seizoen, dat niet altijd goed verliep. "Gelukkig zijn we als team ook weer uit het dal geklommen. Sowieso is het belangrijk voor de club om de positieve lijn vast te houden, die nu lijkt te zijn gevonden onder Ron Jans. Op trainersgebied zijn wat wisselingen geweest sinds ik terug ben, om verschillende redenen. René Hake was bijvoorbeeld de trainer toen ik bij FC Utrecht terugkeerde. Echt een goede trainer en fijn persoon, die het altijd goed neerzette en weet wat er nodig is. Helaas is hij niet lang trainer geweest bij FC Utrecht. Onder Jans is het nu zaak om stabiliteit te bouwen en de ambitie na te streven. Het is heel goed dat FC Utrecht ambitie heeft, alleen moet het geen blinde ambitie worden, zoals destijds de uitspraak Topdrie aanvallen is uitgelegd. Want dan ben je steeds je eigen staart achterna aan het jagen", vertelt de ervaren verdediger.

Van der Hoorn is echter erg blij met zijn huidige coach. "Mocht het straks weer een keertje misschien wat minder gaan, dan vind ik dat Ron Jans ook wel echt de volledige rugdekking moet hebben, ondanks alle emoties die er spelen bij slechtere periodes. Zijn visie en aanpak zijn voor de club heel goed. Hij zet mensen in hun kracht, geeft hen vertrouwen en weet wat nodig is voor het team. Neem onze as. Met Nick Viergever en mij achterin, Jens Toornstra op het middenveld en Sam Lammers in de aanval heb je een as met spelers die dezelfde voetbaltaal spreken, die stabiel zijn en de ondergrens kunnen bewaken. Dat is zo belangrijk, want bij een tegenslag raken we niet in de war. Daaromheen kan je dan weer meer avontuurlijke spelers zetten, want die heb je natuurlijk ook nodig. Zo’n mix zag je bij het FC Twente onder Jans ook terug. Dit seizoen zijn we hard gevallen, maar we zijn opgekrabbeld en strijden nu om de play-offs om Europees voetbal. Dat zou een geweldige prestatie zijn, dan hebben we het maximale eruit gehaald."

Lees meer:
0 reacties