Mike van der Hoorn complimenteus: "Dan is hij levensgevaarlijk"

Mike van der Hoorn tegen Ajax
Mike van der Hoorn tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Mike van der Hoorn is een van de meest ervaren verdedigers van de Eredivisie. De 31-jarige stopper van FC Utrecht heeft al tegen alle soorten spitsen gestaan, die allemaal op een andere manier geneutraliseerd moeten worden.

De oud-verdediger van Ajax en Swansea City weet als de beste dat elke spits anders is. "Tegen een kleine en wendbare aanvaller spelen is heel anders dan de strijd aangaan met ‘een’ Brian Brobbey", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Brobbey staat positioneel altijd goed, is zó sterk en is voor het doel levensgevaarlijk."

Van der Hoorn gelooft er heilig in dat de spits van Ajax het in zich heeft om de wereldtop te bereiken. "Bij hem moet je fysiek alles in de strijd gooien. Tegen Brobbey spelen is namelijk mooi, maar ook risicovol", weet de 31-jarige uit Almere. "Je moet echt voortdurend op je hoede zijn. Anders vreet hij je op." Eerder dit seizoen lukte dat Van der Hoorn aardig in de 4-3 zege op de Amsterdammers. Brobbey kwam niet tot scoren, maar de verdediger zelf pikte wel een doelpunt mee.

Lees meer:
0 reacties