Mike van der Hoorn blikt terug: "Soms heb ik er wel spijt van"

Mike van der Hoorn
Mike van der Hoorn Foto: © Pro Shots

Mike van der Hoorn kan terugblikken op vier geweldige seizoenen bij Swansea City. De verdediger van FC Utrecht was achteraf misschien wel liever langer gebleven.

In 2016 ruilde Van der Hoorn Ajax in voor club uit Wales. "Daar heb ik een heel fijne periode gehad, mijn beste tijd als voetballer. Het Engelse voetbal is voor mij gemaakt. De waardering die je als verdediger daar krijgt, de heel andere voetbalcultuur, het paste bij mij", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik heb alle prachtige stadions gezien, met uitzinnige supporters en tegen de beste spitsen gespeeld."

Na twee jaar in de Premier League en twee jaar in het Championship vertrok Van der Hoorn weer. "Het was een heel mooie tijd en soms heb ik er wel spijt van dat ik daar in 2020 ben weggegaan", geeft de 31-jarige toe. "Ik was aanvoerder en had een goed seizoen. Er was wat interesse van andere Engelse clubs en ik kon bij Swansea blijven. Ik wilde het allemaal naast elkaar gaan leggen, maar raakte in januari opeens geblesseerd. Niet veel later brak corona uit en lag alles plat."

"De toekomst was plotseling zo onzeker voor alle clubs, dat er geen investeringen werden gedaan", vervolgt Van der Hoorn. "Financieel was alles een vraagteken en ik moest tot begin september wachten tot er iets voorbijkwam dat bij me paste. Het werd het Duitse Arminia Bielefeld."

Lees meer:
0 reacties