Middenvelder Jong FC Utrecht naar nationale team van Indonesië

Ivar Jenner
Ivar Jenner Foto: © Pro Shots

Ivar Jenner, middenvelder bij Jong FC Utrecht, is geselecteerd voor het nationale team van Indonesië. Onder leiding van bondscoach Shin Tae-yong zal het team begin juni een vriendschappelijke wedstrijd spelen, gevolgd door twee kwalificatiewedstrijden voor het WK.

Na een slechte start met een flinke nederlaag in de eerste wedstrijd, heeft het Indonesische voetbalteam indruk gemaakt in de volgende drie wedstrijden, waarbij ze zeven punten hebben behaald. Na een gelijkspel tegen de Filipijnen en twee overwinningen op Vietnam, staan ze nu dicht bij het bereiken van de volgende fase in de WK-kwalificaties. Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben ze een voorsprong van vier punten op Vietnam. Om hun plek veilig te stellen, moeten ze een van de komende twee wedstrijden winnen.

De eerste kans om die belangrijke overwinning te behalen is op donderdag 6 juni tegen koploper Irak in Jakarta. Vijf dagen later, op dinsdag 11 juni, spelen ze weer in Jakarta tegen de Filipijnen.

Ter voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden speelt Indonesië op zondag 2 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tanzania, ook in Jakarta.

Lees meer:
0 reacties