"Met negen of tien spelers kun je niet goed team-tactisch trainen"

Jong FC Utrecht begon afgelopen maandag aan de tweede seizoenshelft met een wedstrijd tegen Jong Ajax. In gesprek met FC Utrecht TV kijkt trainer Darije Kalezic naar zijn selectie en de afgelopen periode.

"Met aanvulling van twee spelers van FC Utrecht onder-18 hadden we tien á elf spelers", zegt Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezich tegenover FC Utrecht TV. Maar in deze tijden zijn we wederom dienend naar het eerste elftal. We hebben zeven á acht spelers geleverd aan het eerste elftal, waardoor zij fatsoenlijk kunnen trainen en zich goed konden voorbereiden op de competitie. We zijn er blij mee dat te kunnen bewerkstelligen.

"Niet alleen wij, ook andere clubs hebben te maken met deze situatie", vervolgt Kalezic. "We trainen ook heel specifiek op de individuele kwaliteiten van de spelers. Als je maar negen of tien spelers hebt, kun je niet goed op het team-tactische trainen. Dat is niet erg, want we kunnen nu veel aandacht aan het individu geven."

Nick Venema wordt de tweede seizoenshelft verhuurd aan VVV Venlo. De trainer vindt het mooi voor de spits. "Nick heeft al drie jaar geleden bij Jong FC Utrecht gespeeld en heeft het beste seizoen in zijn carrière gemaakt met zestien doelpunten. We weten dat hij aan de volgende stap toe is. Dat moeten we in perspectief zetten voor Jong FC Utrecht en moeten nieuwe, jonge spelers weer aan bod komen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
zo 11 sep. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
Bekijk de hele stand