Meijer baalt: "Dat kan in een wedstrijd als deze wel helpen"

Rogier Meijer bij ESPN
Rogier Meijer bij ESPN Foto: © Pro Shots

De ploeg van trainer Ron Jans boekte als FC Utrecht tegen NEC een verdiende zege. Rogier Meijer merkte dat de afwezigheid Tjaronn Chery en Dirk Proper niet goed van pas kwam.

"Dat kan in een wedstrijd als deze wel helpen", gaf Meijer na afloop toe bij ESPN. "Zeker tegen een ploeg die heel agressief druk zet naar voren. Als een tegenstander dat doet, kan het helpen dat je jongens hebt die iets kunnen forceren in balbezit en goed zijn in de kleine ruimte. Dat doen we de laatste weken als elftal al goed, maar vandaag was het niet goed genoeg om echte kansen uit te spelen, afgezien van een stuk of drie momenten."

De strijd om de play-offs is erg spannend. "Er zat vandaag niet heel veel verschil tussen ons en Utrecht. Vandaag misten we misschien wat stootkracht voorin, maar met dezelfde voorhoede wonnen we van Heerenveen. Dat is ook een directe concurrent en zij verliezen nu nipt van Feyenoord. De vorm van de dag is dan ook bepalend. Maar natuurlijk helpt het als Tjaronn en Dirk er wel bij zijn", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties