Mees Rijks maakt per direct overstap naar Noorse club

Mees Rijks
Mees Rijks Foto: © Pro Shots

Mees Rijks maakt per direct de overstap naar het Noorse Vålerenga IF, meldt FC Utrecht op haar website.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat de Noorse club interesse had om de 20-jarige aanvaller over te nemen. Hij kan de overstap direct maken omdat de transfermarkt in Noorwegen nog tot en met 3 april open is. Deze overgang betekent dat de aanvaller na een lange tijd vertrekt bij de Domstedelingen.

In 2015 kwam Rijks op 11-jarige leeftijd terecht in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daarvoor speelde hij bij AFC en FC Abcoude. In 2019 tekende de jongeling zijn eerste contract bij de club, waarna hij in maart 2021 zijn debuut maakte bij Jong FC Utrecht. Uiteindelijk wist hij twintig keer het net te vinden in 92 wedstrijden.

Technisch manager Tim Gilissen legt uit dat de aanvaller net iets tekortkwam voor de hoofdmacht van FC Utrecht: “Mees is altijd voorop in de strijd gegaan, maar helaas heeft hij net die laatste stap richting het eerste elftal niet kunnen maken. In de gesprekken die we met hem hadden over de toekomst gaf hij aan dat hij graag elders zijn kansen wilde gaan benutten”, aldus de technisch manager.

Lees meer:
0 reacties