Mats Seuntjens blikt terug: "Ik liep met mijn frustraties rond"

Mats Seuntjens tegen SC Heerenveen
Mats Seuntjens tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Mats Seuntjens is na diverse binnenlandse avonturen bij NAC, AZ, Fortuna Sittard, RKC en een buitenlands avontuur bij het Turkse Gençlerbirliği SK neergestreken in Utrecht. De 31-jarige in Breda geboren voetballer kende een moeilijke tijd, zo laat hij doorschemeren bij Voetbal International.

Seuntjens blikt vooruit, maar ook terug op de situatie rondom zijn broer Ralf, eveneens profvoetballer. Bij hem werd in 2022 in de schouder een tumor, een agressieve vorm van het non-hodgkinlymfoom.

"Waar ik op hoop? Een rustiger jaar dan het vorige. Dat was een seizoen van uitersten. Waar wil je dat ik begin? Het begon eigenlijk in de zomer van 2022 al. We hadden net die heftige situatie met mijn broer gehad, die ernstig ziek was. Mijn thuissituatie liep ook niet helemaal lekker. Ik worstelde een beetje. Destijds heb ik bij de clubleiding aangegeven dat ik liever een stap wilde maken. Uiteindelijk was ik heel dichtbij. Er was een club in het buitenland heel concreet en op de laatste dag van de window kwam er een club uit Nederland bij. Nee, de naam houd ik voor mezelf. Maar Fortuna wilde me op 31 augustus niet meer laten gaan."

Een lastige tijd brak aan voor Seuntjens. "Uiteindelijk heb ik heel de voorbereiding tegen die zaken aangehikt. Ik liep met mijn frustraties rond, ik zat niet meer op mijn plek. Snap je wat ik bedoel? De trainer, Sjors Ultee, is daar heel goed mee omgegaan. Daar verdient hij de credits voor. Hij kende mijn situatie en begreep met een gefrustreerde kop het seizoen in ging."

Met de komst van Burak Yilmaz was hij ook niet langer meer de belangrijkste aanvaller. Hoewel in tien van de veertien wedstrijden voor de winterstop aanvoerder was, vertrok Seuntjens naar RKC. Dit avontuur bleef beperkt tot een half seizoen waarop hij vertrok naar FC Utrecht.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
za
16/12
FC Utrecht
16:30
RKC Waalwijk
zo
14/01
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
21/01
FC Utrecht
12:15
PSV
za
27/01
Excelsior
21:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
12 NEC 14 -2 15
13 Heracles Almelo 14 -13 15
14 FC Utrecht 14 -11 13
15 RKC Waalwijk 14 -12 13
16 Almere City 14 -18 13
17 Vitesse 14 -22 8
Bekijk de hele stand