Mats Seuntjens blikt terug: "Het leukste half jaar van mijn leven"

Mats Seuntjens
Mats Seuntjens Foto: © Pro Shots

Mats Seuntjens speelde tot en met 2022 bij Fortuna Sittard. In de winter van datzelfde jaar vertrok de middenvelder naar het RKC Waalwijk van toenmalig trainer Joseph Oosting. FC Utrecht-speler Seuntjens is lovend over de huidige coach van FC Twente en beleefde een tophalfjaar bij RKC.

"Ik was nagenoeg rond met een andere club in Nederland, maar toen kwam RKC", zegt Seuntjens tegen Voetbal International. "Ik zat met Etienne Vaessen, de doelman van RKC, in de auto. Ik had al een paar keer eerder voorzichtig laten vallen dat ik op een dood spoor zat bij Fortuna. Is het niet iets om bij jullie te komen? Volgens mij dachten ze dat het onhaalbaar was."

De FC Utrecht-middenvelder vervolgt: "Toen duidelijk werd dat ik Fortuna daadwerkelijk zou verlaten, hebben Etienne en ik de trainer gebeld. Op vrijdagavond, vanuit die auto. Joseph Oosting zei: “Morgenochtend zit je bij mij aan tafel, samen met Mo Allach”. Toen hebben we het rond kunnen maken. Het was misschien wel het leukste half jaar van mijn leven."

"Het was gewoon prettig dat ze bij RKC keken naar wat ik wél deed voor het elftal. Bovendien had ik iemand als Yassin Oukili achter me staan. Hij was complementair. De trainer zei letterlijk: “Jij ruimt zijn rotzooi op. Mats gaat je echt wel helpen, je weet hoe hij is”. In ruil daarvoor moest ik nog belangrijker zijn aan de bal. Weet je wat het mooiste is van het hele verhaal? Uiteindelijk heb ik drie assists aan hem gegeven", aldus Seuntjens.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand