Mark van der Maarel: "Ik wilde het teamproces niet verstoren"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel vond het moeilijk om te zeggen dat hij na dit seizoen gaat stoppen als profvoetballer. In gesprek met Trouw geeft de verdediger aan dat hij het teamproces niet wilde verstoren.

De verdediger komt tijdens dit interview net van de fysio. Hij geeft toe dat zijn fysieke toestand een van de redenen is om na dit seizoen te stoppen. Dan heeft hij vijftien seizoenen in de Eredivisie gespeeld en bijna 400 wedstrijden voor FC Utrecht, de club die hij altijd trouw is gebleven.

De voetballer geeft aan dat bepaalde vragen bij hem opkwamen. “Hoe nuttig kun je zijn voor het team? Hoe goed ben je nog? En hoe voel je je? Dat soort vragen zetten je aan tot nadenken en dat bespreek je ook thuis en met de club.” Uiteindelijk hakte hij halverwege de maand maar definitief de knoop door en besloot hij dat dit zijn laatste seizoen is.

Wel vond hij het erg moeilijk om dit besluit te delen met het team en de staf. “Ik vond het wel spannend om mijn besluit naar buiten te brengen. Soms denk je: doe ik er wel goed aan? Die twijfel zit een beetje in mijn natuur. Tegelijkertijd voel ik mij heel verantwoordelijk voor het team. Ik wilde het teamproces niet verstoren”, aldus Van der Maarel.

Lees meer:
0 reacties