Mark van der Maarel: "Dat heb ik altijd om weten te draaien"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel speelt dit seizoen zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. In gesprek met Trouw liet hij weten dat hij zich altijd weer terug wist te knokken.

Het laatste jaar is voor de verdediger een van uitersten. De seizoensstart was dramatisch maar na het wegsturen van Michael Silberbauer en het aanstellen van Ron Jans is de weg omhoog ingeslagen. Een reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden volgde later en nu bezet hij de achtste plaats. Komend weekend wordt er een belangrijk duel gespeeld tegen nummer zeven Go Ahead Eagles.

Nu staat Van der Maarel weer in de basis bij de rood-witten. Dit komt ook omdat een deel van de concurrentie geblesseerd is. De verdediger geeft aan dat de praktijk hem geleerd heeft dat hij er vroeg of laat weer in komt. "Ik heb altijd gedacht, het minste wat je kunt doen is je best. Als een trainer het niet in mij zag zitten, heb ik dat altijd weer weten om te draaien. Het is heel makkelijk om bij tegenslagen te zeggen: weet je wat, ik ga lekker naar een andere club. Ik heb altijd gekoesterd wat ik had", aldus de afzwaaiende profvoetballer.

Lees meer:
0 reacties