Mark van der Maarel blikt terug op carrière: "Dat was een afgang"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Na jarenlange trouwe dienst eindigt de profcarrière van Mark van der Maarel. Via HFC Haarlem kwam hij uiteindelijk in 2009 bij FC Utrecht terecht waar hij de rest van zijn loopbaan onder contract zou blijven staan.

In gesprek met Voetbal International blikt de verdediger terug op zijn carrière in de Domstad. Zo mocht hij regelmatig Europees voetbal spelen. "Het geweldige Europese seizoen van FC Utrecht met confrontaties tegen Celtic, Napoli en Liverpool heb ik in mijn eerste jaar vooral vanaf de bank mogen meemaken. Heel bijzonder en dat smaakte natuurlijk naar meer. Vervolgens heb ik geregeld Europees voetbal mogen spelen, maar wel met wisselende resultaten."

Voor Van der Maarel is er dan ook één zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Europese duels waarbij hij speler van FC Utrecht was. "Dit was op sportief vlak het dieptepunt, onze uitschakeling door Differdange uit Luxemburg. Dit was nog de uitwedstrijd, maar thuis incasseerden we de genadeklap. Uitgeschakeld worden door voetballers die het gewoon naast hun werk deden, dat was een afgang," aldus Van der Maarel.

Lees meer:
0 reacties