Maeda loopt beenbreuk op bij FC Utrecht: "Dat komt heel hard binnen"

Naoki Maeda verlaat geblesseerd het veld
Naoki Maeda verlaat geblesseerd het veld Foto: © Pro Shots

Naoki Maeda (27) droomde van een Europees voetbalavontuur, maar na acht minuten en een tackle van Lisandro Martinez viel dat al in duigen. De Japanner brak zijn been en staat voor een lange revalidatie. Bij FC Utrecht komt de klap hard aan, zegt trainer René Hake.

"Het is doodzonde", zegt Hake tegen Voetbal International. "In eerste instantie voor hem natuurlijk. Maar ook voor ons. We waren blij dat hij bij ons was en we hadden echt het gevoel dat hij iets toe kon voegen. Hij had een droom om naar Europa te komen, om zich te laten zien in Nederland. En dat is na acht minuten klaar. Dat komt heel hard binnen."

Hake vervolgt: "Dat doet zeker iets in de kleedkamer. Ik kan me ook voorstellen dat het iets heeft gedaan in de wedstrijd met spelers. Zij zien ook dat hij van het veld gedragen moet worden. Op het moment dat de spelers hoorden dat het écht ernstig was, zag je wel een paar jongens qua gezichtsuitdrukking vertrekken. Dan komt dat wel binnen."

Gaat de club op zoek naar een vervanger? "Daar hebben we het natuurlijk over gehad, er wordt ook bekeken of er eventueel nog mogelijkheden zijn om dingen te doen", zegt Hake. "Maar dat heeft misschien ook te maken met hoe de constructie met Naoki in elkaar zit."

"Qua contract, qua geld, qua huur. Dat weet ik allemaal niet. Maar goed, er wordt nu wel naar gekeken hoe dat opgelost wordt en of dat voor ons nog weer mogelijkheden geeft om nog iets te kunnen doen", zo besluit Hake.

Lees meer:
0 reacties