Maarten Paes: "Tijdens de wedstrijd gesproken met Lionel Messi"

Maarten Paes was vorig jaar nog actief bij FC Utrecht, maar speelt nu bij het Amerikaanse FC Dallas. Hij heeft het daar al opgenomen tegen Lionel Messi en die wedstrijd herinnert hij zich goed.

Paes voelt zich erg thuis in de MLS. Bij het clubkanaal geeft hij aan: "Sportief gaat het super goed en persoonlijk ook. Ik maak hele goede stappen. Twee seizoenen lang heb ik alles gespeeld. Met de week wordt de competitie sterker. Dat merkte je toen Lionel Messi kwam, maar daarvoor ook al."

FC Dallas had Messi grondig bestudeerd, maar het mocht voor de Nederlandse doelman niet baten. "De eerste keer dat hij een uitwedstrijd speelde was tegen ons. Het werd 4-4 en hij scoorde helaas twee keer tegen mij. Hij had natuurlijk ook Jordi Alba en Sergio Busquets meegenomen. We hadden beelden gekeken naar hoe wij die drie konden tegenhouden, maar in de tiende minuut schoot Messi toch feilloos binnen."

Het was voor Paes plezierig om ook de menselijke kant van Messi te zien, toen hij met hem in gesprek ging. "Die vrije trap tegen mij was perfect in de kruising. We hadden nog nooit zoveel media-aandacht gekregen bij FC Dallas. Tijdens de wedstrijd heb ik tegen hem gepraat in voetbaltaal. Hij was ontspannen, dus dat was leuk."

Lees meer:
0 reacties