Luijckx prijst FC Utrechter: "Is heel belangrijk voor de ploeg"

Kees Luijckx
Kees Luijckx Foto: © Pro Shots

FC Utrecht won zondagmiddag knap met 0-1 van FC Twente en vestigde een clubrecord door veertien competitiewedstrijden op rij niet verliezen. Kees Luijckx heeft genoten van de ploeg van Ron Jans.

Luijckx prijst Jans, die FC Utrecht sinds zijn komst weer het linkerrijtje ingekregen heeft. "Wat je vaak ziet bij trainers die halverwege instappen, is dat ze het hele elftal omgooien. Maar Jans is gaan schaven aan zijn elftal en er gaandeweg achter gekomen wat hij van wie kan verwachten", legt de analist uit bij ESPN. "Nu heeft hij wel een goed team bij elkaar gevonden."

De voormalig profvoetballer licht ook de rol van Sam Lammers uit, die deze winter op huurbasis overkwam van Rangers. "Hij is heel belangrijk voor de ploeg. Niet alleen als hij scoort, maar ook om mee verder te voetballen. Ik denk dat spelers als Booth en Boussaïd ook heel blij zijn dat hij in de winterstop is gekomen", aldus Luijckx. "Lammers is gewoon een fantastische aanwinst voor FC Utrecht. Al met al is het echt een knappe prestatie van Jans en zijn elftal."

Lees meer:
0 reacties