Linda Helbling trots: "Uiteindelijk pakten de wissels goed uit"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van coach Linda Helbling was zondag met 2-1 te sterk voor Telstar Vrouwen.

Helbling is blij met de drie punten. "Vier gespeeld, twaalf punten. Ik ben vooral trots op het team, de werklust die ze getoond hebben. Uiteindelijk was het een moeilijke wedstrijd", reageert de trainster bij ESPN. "Die voorsprong hebben we goed kunnen behouden."

Wat het zo moeilijk maakte? "Het is een ploeg die veel op de counter speelt, dat ligt altijd op de loer. Wij waren veel in balbezit, zeker de eerste helft. Ik vond dat wij 'm in de eindfase van de eerste helft hadden moeten maken. Dat was ook wel de beste fase vanuit ons. Uit de kleedkamer was het wat moeizamer. Je merkte dat we niet echt meer de controle konden pakken zoals we die voor rust hadden."

FC Utrecht Vrouwen begon matig aan de eerste helft, zo oordeelde Helbling. "Uiteindelijk kwamen we er wat beter in. Na de goal stonden we echt op scherp, toen kwamen we aan het voetballen toe. We creëerden goede kansen", zegt ze. "We hadden ons daar moeten belonen. Uiteindelijk pakten de wissels goed uit. Ik ben trots op hoe we 'm doorpakken."

Invalster Tami Groenendijk scoorde uiteindelijk de winnende. "Dat is altijd fijn. Je moet niet zo'n naam krijgen, dat je een goede invalster bent. Maar uiteindelijk is het wel heel prettig dat dat op deze manier gaat. Dat je toch een ander soort speelster in kan brengen en die dan nu het verschil maakt", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties