Linda Helbling smeedde team bij FC Utrecht: "Ingewikkelde mix"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © BSR Agency

FC Utrecht Vrouwen keerde dit seizoen terug in de Nederlandse competitie. Linda Helbling werd aangesteld als coach en moest de selectie vorm gaan geven.

Er lag destijds al een lijstje met speelsters klaar, zo blikt Helbling terug op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "En ik heb daar namen aan toegevoegd. Het meeste zicht had ik natuurlijk op speelsters uit de Topklasse. We hebben een mooie, maar ook een ingewikkelde mix kunnen creëren."

Helbling gaat verder: "Speelsters die afkomstig waren van Ajax belandden in een team met meiden die niet hoger dan de Topklasse hadden gespeeld. Niet alleen kwalitatief, maar ook mentaal zat daar een gat tussen." Zij moest er vervolgens één geheel van maken. "Volgens mij is dat wel gelukt. In het begin kende niemand elkaar, maar nu vormen we een hecht team."

Inmiddels heeft Helbling haar eerste seizoen achter de rug. Ze heeft gemerkt dat het vrouwenvoetbal leeft in Utrecht. "Onze eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Feyenoord, wonnen we voor ruim 14.000 supporters in de Galgenwaard. Na vier wedstrijden stonden we bovenaan en werden we betiteld als kampioenskandidaat. Toen hadden we echter nog niet tegen FC Twente, Ajax, Fortuna Sittard en PSV gespeeld."

"Vervolgens vielen we van onze roze wolk af en zakten we terug naar de plek waar we horen te staan: de middenmoot. In de tweede seizoenshelft hebben we weer stappen gezet, met knappe resultaten tegen FC Twente (2-2) en Fortuna Sittard (2-2). Al met al ben ik zeer tevreden", zegt de coach, die met de club uit de Domstad uiteindelijk als zevende eindigde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand