Linda Helbling kritisch: "Daar mag kritischer naar gekeken worden"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © BSR Agency

Als het aan Linda Helbling ligt, gaat het niveau van de arbitrage in de Azerion Vrouwen Eredivisie zo snel mogelijk omhoog. Daardoor kan de competitie ook weer verder groeien, zo geeft de coach van FC Utrecht Vrouwen aan.

"Uiteindelijk is de arbitrage nooit iets waar je naartoe wil wijzen uiteraard. En iedereen mag een fout maken, laat dat vooropgesteld staan. Er worden alleen nog te vaak fouten gemaakt", is het oordeel van Helbling in gesprek met DUIC. "Ik denk dat de eerste stap gezet is in de bekerfinale, dat daar een VAR bij was."

Ze gaat verder: "Als we het niveau van de competitie omhoog willen hebben, dan hoort daar ook het niveau van de arbitrage bij. Daar mag kritischer naar gekeken worden. Maar zoals altijd zit dit waarschijnlijk ook weer in budgetten, in personeel en in geld", zo weet Helbling.

FC Utrecht Vrouwen kan zelf ook nog verder groeien. De coach hoopt dat de Domstedelingen vaker in De Galgenwaard gaan spelen. "Daar zou ik heel groot voorstander van zijn. Ik denk dat het een enorme boost geeft aan het vrouwenvoetbal in het algemeen, maar ook zeker dat het hier binnen de omgeving Utrecht nog positiever op de kaart komt. Dat we nog meer publiek trekken, datzelfde publiek gezellig door elkaar heen kan zitten en de sfeer goed is. Voetbal zoals voetbal bedoeld is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand