Linda Helbling krijgt lof: "Dat heeft zij op een briljante manier"

Assistent-trainer van FC Utrecht, Jürgen Schefczyk, heeft lovende woorden uitgesproken over trainer Linda Helbling. In gesprek met RTV Utrechtvertelt de assistent dat hij vooral de humor van de trainer waardeert.

“Wat Linda en mij verbindt, is een zekere humor die we er goed bij kunnen hebben”, begint Schefczyk. Dat vindt de assistent-trainer al heel mooi: “Het is een vrouw die veel lacht en heel nauwkeurig en hard werkt. Ze ziet echter ook 'the unbearable lightness of being' in het leven. Er is altijd ruimte voor een lach. Dat vind ik ook belangrijk om naast iemand te kunnen functioneren. Het is een absolute vakvrouw die bezeten is van het spelletje.”

Ook vindt de assistent-trainer het belangrijk dat er ruimte is voor relativering: “Het is de wereld van topsport, dus het gaat er hier af en toe hard aan toe, maar er moet wel echte ruimte en oog zijn voor de mens achter de speelster. Ook het besef dat speelsters hier weliswaar profvoetballer zijn, maar naast hun profbestaan een studie hebben of werken om te kunnen leven. Daar moet echt een gevoel voor zijn, en die heeft Linda op een briljante manier.

Lees meer:
0 reacties