Lidberg had bijna eigen fanclub: "Schijnt een mooie zus te hebben"

Isac Lidberg
Isac Lidberg Foto: © Pro Shots

Isac Lidberg verruilde Go Ahead Eagles deze zomer voor FC Utrecht. De Zweed was dusdanig geliefd bij de Eagles, dat supporters vlak voor de transfer nog bezig waren om een fanclub op te richten.

Er waren al honderd 'Lidjes'. "Er was zelfs een notariskantoor dat het officieel wilde maken. Maar toen ging hij naar Utrecht. We hebben nog overwogen de fanclub alsnog op te richten. We hebben een poll gehouden onder onze volgers. Maar tweederde zag het niet meer zitten", vertelt Roy Heethaar in Voetbal International.

De Zweed kwam over van het derde niveau van Zweden. "Toen hij voor Go Ahead ging spelen, dacht ik persoonlijk: die kan er niks van. Hij heeft de dozen nog om zijn schoenen zitten. Collega Bas geloofde wél in hem en hield dat stug vol", zegt Heethaar, die samen met Bas Klaassen en Wim Sneller de podcast Vetkamppraat heeft. "Dus begon ik hem op een zeker moment de voorzitter van de Isac Lidberg-fanclub te noemen. Gaandeweg ging hij steeds beter spelen."

"Het publiek was eerst kritisch, vervolgens werd hij cult. Uiteindelijk was hij heel belangrijk voor het elftal", weet Heethaar nog. "De fanclub was er dus wel eentje met een knipoog", is de journalist eerlijk. "Hij schijnt een mooie zus te hebben. Die hadden we ook graag ontmoet. Maar zonder gekheid: Isac was uiteindelijk heel belangrijk voor Kowet."

Bij FC Utrecht weet Lidberg nog niet echt te overtuigen. Heethaar hoopt dat de Zweed wel gaat imponeren. Mocht de spits ook de fans in de Domstad enthousiast maken, dan moet er wel even contact worden gelegd met Heethaar en co. "Dat zou wel wat zijn, een Utrechtse dependance van de Lidberg-fanclub", lacht hij. "Ik zou het alleen maar aanmoedigen. Het is Isac gegund."

Lees meer:
0 reacties