Leliendal: "Het was fantastisch, kan het nog steeds niet geloven"

Yannick Leliendal
Yannick Leliendal Foto: © Pro Shots

Yannick Leliendal (21) maakte een indrukwekkend eerste optreden in de basis voor FC Utrecht in de wedstrijd tegen Ajax (4-3). Niet alleen Leliendal is trots dat hij zijn basisdebuut heeft mogen spelen, maar ook zijn moeder.

Na de wedstrijd FC Utrecht - Ajax ontplofte Leliendal zijn telefoon door een constante stroom aan berichten. Er was één bericht dat hem het meeste raakte. Dat van zijn moeder.

Later volgde een emotioneel telefoongesprek. "Mijn moeder wist hoe hard ik hiervoor heb geknokt en nu was het dan eindelijk zover, mijn basisdebuut in de eredivisie", zegt Leliendal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Geweldig. En dat vond mama ook. 'Ik ga er een glaasje champagne op drinken’, zei mijn moeder." Even is het stil. "Ja, die woorden deden me veel" vervolgt hij.

Tot voor kort was Leliendal een relatief onbekende naam, maar afgelopen zondag stond hij plotseling in de schijnwerpers. Dankzij zijn uitstekende prestaties tegen Ajax, de club uit zijn geboortestad, werd Leliendal onmiddellijk benoemd tot 'man van de wedstrijd'. Bijna een week later kan hij nog steeds volop genieten van dit succes. "Ik wist heus wel dat het speciaal zou zijn om in zo’n groot stadion te voetballen", vertelt hij. "Maar als je na afloop dan langs al die tribunes trekt en die vreugde van die supporters ziet, is dat zó gaaf. Echt, ik weet gewoon niet hoe ik het moet uitleggen. Het was fantastisch, kan het nog steeds niet geloven."

Lees meer:
0 reacties