Lammers maakt indruk; FC Utrecht-spits in rijtje met Haller en Isak

Sam Lammers was weer trefzeker
Sam Lammers was weer trefzeker Foto: © Pro Shots

Sam Lammers heeft zich in de tweede seizoenshelft enorm belangrijk gemaakt voor FC Utrecht. De huurling van Rangers was afgelopen zondag voor de zesde Eredivisiewedstrijd op rij trefzeker toen hij de 1-0 maakte tegen Go Ahead Eagles.

Met deze reeks schoot de oud-spits van SC Heerenveen en PSV zichzelf in de boeken. Hij is de tweede FC Utrecht-speler ooit die zes duels op tijd wist te scoren in de Eredivisie. Alleen Michel Beukers deed dat eerder, in 1984. Lammers heeft dit seizoen, waarin hij alleen na de winter in actie kwam, al acht doelpunten gemaakt.

Lammers is een speler die als winteraankoop echt het verschil heeft gemaakt voor zijn club. Slechts vier andere spelers kwamen in de vorige tien seizoenen als nieuweling tot minimaal acht goals na de winterstop in de Eredivisie.

Alexander Isak was de beste aanwinst na de winterstop. Hij scoorde dertien goals voor Willem II na de hervatting van de competitie in het seizoen 2018-2019. Sebastien Haller deed het zelfs twee keer, met elf goals voor FC Utrecht in 2014-2015 en elf goals voor Ajax in 2020-2021. Ook Lammers kan zich nu in dit bijzondere rijtje voegen.

Lees meer:
0 reacties