Lammers: "Ik ben nu een veel betere speler dan bij SC Heerenveen"

Sam Lammers namens FC Utrecht
Sam Lammers namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Sam Lammers heeft statistisch gezien zijn beste seizoen gedraaid bij SC Heerenveen. Toch vindt hij zichzelf nu een betere spits. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

In gesprek met het sportblad geeft de spits aan dat ze een goede ploeg hadden destijds in Heerenveen: “met veel goede spelers en een trainer die vertrouwen in me had, Jan Olde Riekerink. Die is belangrijk voor mij geweest. Zijn spelopvatting was gedurfd. We konden elke wedstrijd bij wijze van spreken vier goals maken, maar er net zo makkelijk vier tégen krijgen. Het was een open en aanvallende speelwijze, waarin Olde Riekerink de creatieve spelers hun gang liet gaan.”

Dat is volgens Lammers dan ook de reden dat hij zo’n goed seizoen draaide in Friesland: “Het leverde me mooie statistieken op. Maar die zeggen niet alles, hoe gek dat misschien ook klinkt uit de mond van een spits. Ik ben nu een veel betere speler dan toen ik bij Heerenveen mooiere statistieken had", besluit Lammers. Toch leverde het hem daarna een mooie transfer op naar Atalanta. Via Eintracht Frankfurt, Empoli,Sampdoria en Rangers kwam hij uiteindelijk op huurbasis bij FC Utrecht terecht.

Lees meer:
0 reacties