Lammers: "Het was voetballend gezien niet onze beste wedstrijd"

Sam Lammers is blij met de drie punten die FC Utrecht wist te pakken bij SC Heerenveen (2-3). Toch vindt hij het niet een van de beste wedstrijden van dit seizoen.

In de blessuretijd wist SC Heerenveen twee keer te scoren terwijl het 0-3 stond voor de Domstedelingen. “Dat is dan toch een bittere nasmaak. Ik heb het idee dat we namelijk vrijwel de hele wedstrijd controle hadden. Maar we moeten blij zijn met drie punten uit een moeilijke uitwedstrijd”, vertelt de aanvaller.

Ook vond Lammers het voetbal bij vlagen goed in Friesland. “Ik denk dat er een bepaald vertrouwen in de ploeg zit waardoor we sowieso doelpunten maken elke wedstrijd. De eerste goal is uit een corner, dat is ook weleens lekker. De tweede goal is ook een kracht van ons. Dat we de bal veroveren vanuit het druk zetten en dan scoren. We hebben onze kwaliteiten goed benut.

Toch vond de spits dat FC Utrecht niet dominant genoeg was aan de bal. “We hadden goede momenten. Het was niet onze beste wedstrijd voetballend gezien. Maar er is een bepaald vertrouwen dat we altijd goals maken en het staat goed. Tot de laatste fase hebben we weinig weggegeven en maken we gewoon een aantal goede goals. Dat is het belangrijkst”, besluit de spits."

Lees meer:
0 reacties