Lammers blikt vooruit op duel met Vitesse: "Moeten nu scherp zijn"

FC Utrecht speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Sam Lammers heeft in gesprek met FC Utrecht TV vooruitgeblikt op dit duel.

Vitesse is inmiddels gedegradeerd en wordt laatste in de Eredivisie. Toch zou dat volgens Lammers ook positief kunnen uitpakken voor de Arnhemmers. “Ze hebben misschien ook niets te verliezen nu. Ik denk dat je zo’n wedstrijd zeker niet kan onderschatten. Vooral als je ziet hoe belangrijk het voor ons is dan moeten we gewoon hier thuis gaan winnen.”

Sam Lammers wist in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk (2-2) voor de zevende wedstrijd op rij voor FC Utrecht te scoren. Een nieuw clubrecord. Zelf was de spits daar echter niet mee bezig. “Ik was van tevoren niet op de hoogte van zo’n record. Nu is het wel leuk omdat ik er de afgelopen weken elke keer iets over gehoord heb. Dat is iets moois en om trots op te zijn. Die druk om te scoren leg ik mijzelf wel op om te scoren en om het team zoveel mogelijk overwinningen te bezorgen.

FC Utrecht heeft nog alles om voor te spelen. De play-offs om een ticket voor de Conference League kunnen niet meer worden weggegeven. Ze kunnen nog wel overbodig worden als FC Utrecht vijfde wordt en zich zo direct kwalificeert voor de voorronde van de Europa League. Ook Lammers ziet dat. “We hebben de weg omhoog hartstikke goed ingezet. Alleen nu gaan de plekken verdeeld worden en moeten we scherp zijn.”

Lees meer:
0 reacties