Labyad verliest zaak tegen Ajax en moet flink bedrag terugbetalen

Zakaria Labyad namens FC Utrecht
Zakaria Labyad namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Zakaria Labyad heeft de arbitragezaak die hij tegen Ajax had aangespannen verloren. De oud-speler van FC Utrecht eiste bij de arbitragecommissie van de KNVB dat de landskampioen zou opdraaien voor de financiële gevolgen van zijn knieblessure die hij in april had opgelopen.

Labyad scheurde zijn kruisband op 12 april tijdens de training van Ajax. Een paar maand later liep het contract af van de aanvaller die bij Ajax nauwelijks aan spelen toekwam. Momenteel zit Labyad zonder club en revalideert hij van de zware blessure. De revalidatie is bijna voltooid en tegenwoordig traint Labyad mee bij zijn oude club FC Utrecht.

Tijdens het herstel werd Jos Blakborn, de advocaat van Labyad, het niet eens met Ajax omtrent de verantwoordelijkheid voor de gemaakte kosten en het geleden inkomstenverlies. Uiteindelijk stapte Labyad naar de arbitragecommissie waarin hij eiste dat Ajax de revalidatie- en operatiekosten alsnog ging betalen. Volgens de aanvaller was zijn werkgever verantwoordelijk. Labyad eiste 80.000 euro van Ajax aan medische kosten en daarnaast ene bedrag aan inkomensverlies dat gelijkstond aan het loon dat hij op basis van zijn oude contract over de periode van arbeidsongeschiktheid bij Ajax zou hebben ontvangen.

De arbitragecommissie wees de verzoeken van Labyad af, weet Het Algemeen Dagblad. De clubloze speler moest niet alleen alle proceskosten voor zijn rekening nemen, ook moest Labyad veroordeeld tot het terugbetalen van bijna 50.000 euro aan operatiekosten, die Ajax aanvankelijk verrekende met zijn transitievergoeding . Labyad kan tegen de uitspraak niet in beroep.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand