Labyad: "Ik sta voor het eerst onderaan, dat doet ontzettend pijn"

Zakaria Labyad
Zakaria Labyad Foto: © Pro Shots

FC Utrecht staat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie, een plek waar de club niet vaak staat. Zakaria Labyad baalt van de huidige situatie, maar ziet nog genoeg aanknopingspunten en verwacht dat het qua punten nog wel goed komt voor FC Utrecht.

"Dit is voor het eerst dat ik onderaan sta, dat doet ontzettend pijn", zegt Labyad tegen RTV Utrecht. "Je wil dat als voetballer en als club niet. We blijven in onszelf geloven en er vertrouwen in hebben dat we het om kunnen draaien. Ik weet zeker dat dat ook gaat gebeuren."

Is FC Utrecht in staat om degradatievoetbal te spelen, of is dat nog niet aan de orde? Labyad: "Wij proberen nog altijd aanvallend voetbal te spelen, met heel veel intensiteit. Hopelijk kunnen we dat heel snel omzetten in punten." De volgende tegenstander is 'mededegradatiekandidaat' Ajax. Labyad: "Ajax heeft ook een vervelend seizoen."

"Zij staan ook op een plek waar ze eigenlijk niet thuis horen. Het zal een heel interessant duel gaan worden. Ik heb er natuurlijk ook vier jaar gespeeld, alleen zijn er nog heel weinig mensen die daar werken die ik nog ken. Het is in één jaar een vreemdelingenlegioen geworden met spelers die ik niet ken, op zo'n drie of vier spelers na", aldus Labyad.

Lees meer:
0 reacties