Labyad blikt vooruit: "Als ze te pakken zijn, is het nu"

Zakaria Labyad
Zakaria Labyad Foto: © Pro Shots

Voor Labyad staat een bijzonder affiche op het programma zondag. De aanvallende middenvelder treft zijn oude ploeg die evenals FC Utrecht in een zware dip is beland. In gesprek met NU.nl blikt hij vooruit op de bijzondere wedstrijd.

Labyad heeft positieve woorden over voor zijn oude ploeg, maar ziet wel de rivaliteit tussen belde teams. "Bij mij doet het ook wel iets extra's, omdat ik tegen mijn oude club speel. Maar haat of rivaliteit? Nee, dat voel ik bij Ajax totaal niet."

Als Labyad aan het treffen tussen FC Utrecht en Ajax denkt hij al gauw aan de 1-2 overwinning van FC Utrecht uit in de ArenA onder leiding van Erik ten Hag waarin Labyad twee keer trefzeker was. "We lieten hen de fouten maken en sloegen twee keer toe uit de counter. Het gaf een geweldig gevoel om in de ArenA te winnen", vertelt de aanvallende middenvelder, die vervolgens dezelfde route bewandelde naar Ajax als Ten Hag.

Echter is de realiteit dat FC Utrecht laatste staat en de behoefte heeft aan punten. "Maar ik denk dat het dubbeltje gewoon even onze kant op moet vallen. Ajax is nu ook wel fijn om te treffen, want zij zijn ook niet in vorm. Als ze te pakken zijn, dan is het nu."

Labyad weet wel al wat hij gaat doen mocht hij trefzeker zijn tegen zijn oude ploeg. "Of ik ga juichen als ik scoor? Ja, dat heb ik ook gedaan toen ik namens Ajax tegen FC Utrecht scoorde. Ik heb een goed gevoel bij Ajax, maar wil het tegen mijn oude club toch wel extra graag laten zien. Het wakkert een extra vuurtje aan", aldus de gemotiveerde Labyad.

Lees meer:
0 reacties