Kwakman blikt terug: "AZ en FC Utrecht toonden lange tijd interesse"

Kees Kwakman bij ESPN
Kees Kwakman bij ESPN Foto: © Pro Shots

Joey Veerman is dit seizoen een van de smaakmakers bij PSV, maar daarvoor maakte hij indruk bij SC Heerenveen. FC Utrecht kon hem destijds ook halen, maar pakte niet door. Een gemiste kans volgens Kees Kwakman, die bij FC Volendam al van dichtbij meemaakte dat de middenvelder iets bijzonders had.

"Joey trainde vanaf zijn zeventiende met het eerste mee en op dat moment zag je al dat hij een megatalent was. Dat was me overigens al eerder opgevallen. Ik liep als trainer stage bij de jeugd en kreeg van iedereen te horen dat er in Onder 19 een goede speler liep", blikt Kwakman terug in De Telegraaf.

"Joey was iets minder afgetraind dan nu, maar tijdens de positiespelletjes zag je direct dat hij een speciale speler was", vervolgt de huidige ESPN-analist. "Ik vroeg hem op de man af of hij niet in het eerste zou kunnen spelen als hij de toenmalige middenvelders zag. Hij zei: ja, zeker wel. Waarna ik hem vroeg dan eindelijk eens gas te geven."

Veerman haalde het eerste elftal en maakte in de zomer van 2019 de stap naar SC Heerenveen. Volgens Kwakman een meesterzet die andere clubs niet aandurfden. "Hij kostte vijf ton en AZ en FC Utrecht toonden lange tijd interesse. Hij had een eigen willetje, was nog niet heel hard voor zichzelf en moest nog grote stappen maken, maar duidelijk was dat hij een toptalent was. Maar dingen lopen zoals ze lopen. En Joey is gelukkig alsnog fantastisch terechtgekomen."

Lees meer:
0 reacties