Kuyt gelooft in trainerscarrière en vergelijkt met FC Utrecht

Dirk Kuyt
Dirk Kuyt Foto: © BSR Agency

Dirk Kuyt is momenteel actief als hoofdtrainer voor het Belgische Beerschot dat op eerste staat op het tweede niveau van België. In gesprek met Rijnmond vertelt de voormalig FC Utrecht-speler dat hij gelooft in zijn carrière als trainer en vergelijkt de situatie met zijn overstap van Quick Boys naar FC Utrecht.

Vastberaden is Kuyt om ook als trainer de top te halen. Een stroeve start bij ADO Den Haag bij het beeld wat hij als voetballer ook al had. "Toen ik van Quick Boys naar FC Utrecht ging, had niemand verwacht dat ik zou slagen. En ook daarna was er altijd een bepaalde twijfel als ik weer een stap maakte. Maar ik twijfel niet aan mezelf."

"Beerschot is geen gemakkelijke club. De supporters eisen veel. We kunnen het ons niet permitteren om twee of drie keer geen punten te pakken, dan breken ze het kot af", aldus de hoofdtrainer van de koploper van het tweede niveau van België.

Kuyt is ervan overtuigd dat hij de goede keuze heeft gemaakt om op korte termijn in België aan de slag te gaan. "Ik heb bewust voor een halfjaar getekend. Kijken of we bij elkaar passen, maar het klikt goed", spreekt Kuyt. "Beerschot heeft veel meegemaakt. Een faillissement, een nieuwe start. De club is weer terug gepromoveerd naar de hoogste competitie en ook weer teruggevallen. Het is een mooie en moeilijke uitdaging, maar daar hou ik wel van. Daar ben ik nooit voor weggelopen. Ik zit hier op mijn plek."

Lees meer:
0 reacties