Kruys over play-offs: "Geluk dat anderen ook weinig punten pakken"

Rick Kruys
Rick Kruys Foto: © Orange Pictures

Interim-trainer Rick Kruys blikt vooruit op de ontmoeting met NEC vanavond. Hij beseft het belang van de wedstrijd maar al te goed.

Onder zijn leiding heeft FC Utrecht nog niet gewonnen. "Om het in de play-offs goed te doen heb je wel een goede vorm nodig. Ik denk dat hetgeen we nu laten zien niet eens zo ver afligt van wat we eigenlijk willen, want met een beetje mazzel had je in die drie wedstrijden zeven punten gepakt", aldus de trainer in gesprek met De Telegraaf.

"Het spel en de organisatie zijn bij fases vrij goed, alleen nog niet op het niveau waar we willen zijn om te kunnen pieken in de play-offs. Daar zijn we dagelijks mee aan de gang", vervolgt Kruys.

Hij beseft zich maar al te goed dat Utrecht mazzel heeft dat de concurrentie ook niet goed presteert. "We hebben er geluk mee dat de anderen ook niet veel punten pakken. We staan er nog steeds erg goed voor. Maar de manier waarop is niet hoe we het willen natuurlijk."

Henk Veerman keert waarschijnlijk volgende week al terug bij de selectie van FC Utrecht. "De medische staf heeft heel goed werk geleverd, want het is sneller gegaan dan vooraf was verwacht", aldus een opgeluchte Kruys.

Utrecht staat momenteel op de zevende plaats en heeft met vier wedstrijden te gaan een voorsprong van zes punten op nummer acht, FC Groningen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand