Kruys: "Ik zou gewoon assistent blijven bij FC Utrecht van Fraser"

Rick Kruys
Rick Kruys Foto: © Orange Pictures

Rick Kruys is de nieuwe trainer van VVV Venlo. In Limburg komt de oefenmeester Willem Janssen opnieuw tegen. Janssen speelde het afgelopen seizoen in Utrecht, maar is vanaf het komende seizoen als technisch directeur verbonden aan VVV. Dit is echter van tevoren niet besproken door beiden.

"Toen bekend werd dat Willem bij VVV aan de slag zou gaan, zei ik: Hartstikke tof voor je, maar nu moet je focus hier liggen", zegt Kruys tegenover Voetbal International. "Ik wilde niet dat hij de hele tijd op en neer zou rijden tussen Utrecht en Venlo, wat wel zijn bedoeling was. Is-ie op teruggekomen. Na de play-offs namen we afscheid en ben ik het seizoen gaan verwerken in Griekenland. Pas nadat Jos Luhukay was opgestapt, belde Willem."

"Ik zou gewoon assistent blijven bij Utrecht, had daarover ook al gesproken met Fraser", gaat Kruys verder. "Tot Willem zei dat ze een nieuwe trainer zochten bij VVV en ik in de profielschets paste. Toen ben ik op gesprek gekomen."

"Ik heb nog altijd een heel goed gevoel bij FC Utrecht. Het is toch je club. Maar tijdens mijn vakantie heb ik voor mezelf geëvalueerd: wat is het beste voor mij, wat is het beste voor FC Utrecht? En ik denk dat ik deze stap nodig heb om mezelf als trainer verder te kunnen ontwikkelen. Ik voel de ambitie, het borrelt van binnen; het is tijd om op eigen benen te staan", aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
zo 11 sep. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
Bekijk de hele stand