Kruys baalt van vertrek bij RTV Utrecht: "Deed mij verdriet"

Gert Kruys met Rene van den Berg
Gert Kruys met Rene van den Berg Foto: © fcutrecht.nl

Analist en commercieel ambassadeur van FC Utrecht moest plotseling plaats maken bij RTV Utrecht voor Erik van der Meer. Hoewel ze onafscheidelijk waren van elkaar koos René van den Berg toch voor een andere route.

Dit jaar kreeg Gert Kruys een bericht waar hij lange tijd verdrietig door was. Hij moest vertrekken bij RTV Utrecht. Natuurlijk was dat een enorme domper. Kruys werkt vijftien jaar als verslaggever en analist voor de regionale radio- en televisiezender. In het succesvolle programma Namen en Rugnummers was hij de analist en commentator voor de wedstrijden van FC Utrecht. Samen met René van den Berg die in die jaren uitgroeit tot een zeer goede vriend. Toch is het juist Van den Berg die Kruys de deur uitgooit.

"In het voorjaar kreeg ik te horen dat de samenwerking na het seizoen werd beëindigd. René zei dat er sprake was van belangenverstrengeling en dat ik te duur was. Ik vond dat raar. Over de hoogte van mijn salaris viel te praten en mijn werk als commercieel ambassadeur van FC Utrecht was eerder nooit eerder een probleem geweest. Ook niet toen mijn zoon Rick tijdelijk hoofdtrainer was", aldus Kruys tegenover het Algemeen Dagblad.

Een dag voor de laatste televisie-uitzending belt Kruys met Van den Berg om te vragen wat hij over zijn afscheid gaat zeggen. Hij krijgt te horen dat het programma in het teken staat van de aanwezige FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer. "Ik vond dat René openheid van zaken moest geven, omdat niemand wist waarom ik wegging. Een dag later kreeg ik aan het eind van de uitzending een bos bloemen. 'Ons ambassadeurtje gaat stoppen vanwege tijdgebrek', zei René, en dat was het. Verbijsterd ging ik naar huis", vervolgt Kruys.

Beide heren zien of spreken elkaar niet meer. Toch zou Kruys wel open staan voor een gesprek. "Hoewel ik er nog steeds niets van begrijp, heb ik het inmiddels wel een plekje gegeven. Of ik de telefoon opneem als René mij belt? Natuurlijk!"

Lees meer:
0 reacties