Kritiek op spits: "Ik denk dat we beter af zijn met een ander"

FC Utrecht pakte afgelopen weekend drie punten uit bij Sparta Rotterdam. Ondanks de winst is er nog altijd kritiek op sommige spelers. Bij RTV Utrecht uitten Pessel en Boonen hun kritiek over spits Isac Lidberg.

"Waarom heeft die jongen zoveel vertrouwen van zijn trainer?" begint Pessel over de 25-jarige spits. "Elke bal die je naar hem toe speelt springt van zijn voet, op z'n kop, hij kaatst verkeerd, het gaat gewoon niet lekker. Ik zou daar eerder een voetballer neerzetten die je aan kan spelen, bij kan sluiten en er overheen waardoor je kansen creëert.

Ook Boonen is niet geheel te spreken over de Zweedse spits. "Wat mij aan hem opvalt is dat wanneer de bal naar hem toe komt vanuit de lucht dan staat hij helemaal tegen zijn tegenstander aan te duwen, en wanneer de bal dan bij hem is is hij hem meteen weer kwijt."

"Dat is denk ik de tekortkoming van Lidberg", vult Pessel aan. "Hij is zo bezig met de bal te krijgen en te veroveren en uiteindelijk weet hij niet wat hij ermee moet doen. We schieten er niet zo heel veel mee op. Ik zou eigenlijk dus eigenlijk meer voor een voetballende man als spits gaan, en daar denk ik dat we met Seuntjens beter af zijn", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties