Kritiek op David di Tomaso trofee: "Is een populariteitsprijs"

FC Utrecht-supporters Appie Boonen en Paul Pessel blikken voor RTV Utrecht elke week terug op de wedstrijd van FC Utrecht. Zo bespreken ze onder andere de winnaar van de David di Tommaso Trofee.

Elk jaar reikt FC Utrecht de David di Tommaso Trofee uit aan de beste speler van het seizoen. Dit jaar is Mark van der Maarel de winnaar. Hij zal na dit seizoen definitief stoppen als profvoetballer. Hier was wel wat kritiek op, omdat men vindt dat hij niet de beste speler van het seizoen was en daar ook te weinig voor heeft gespeeld.

"Is het nou de verkiezing voor de beste speler of de populairste speler?" vraagt Boonen zich hardop af, waarna Pessel inhaakt. "Het is dan voor de populairste speler. Dat verdient Mark van der Maarel zeker voor al die jaren. Hij was zeker niet de beste speler. Dat kan ook niet. Als we nou de hele competitie bekijken, heeft hij maar zeven of acht wedstrijden gespeeld.

Ook geeft Pessel aan wie er wel veel meer wedstrijden hebben gespeeld. "Bijvoorbeeld Ryan Flamingo en Vasilis Barkas. Flamingo heeft tot nu toe 33 wedstrijden gespeeld en aankomende zondag speelt hij zijn 34e." Waarna Boonen weer inhaakt: "Moeten we het dus niet meer de verkiezing van de beste speler noemen?" Daar is Pessel het wel mee eens. "Ik denk de populariteitsprijs en dat verdient Van der Maarel." Daar sluit Boonen zich bij aan. "Ja, honderd procent," aldus de FC Utrecht-supporter."

Lees meer:
0 reacties