Kraay over oud-Utrecht-speler: "Heb hem nog nooit zo goed gezien"

Hans Kraay junior
Hans Kraay junior Foto: © Pro Shots

Hans Kraay junior is laaiend enthousiast over voormalig FC Utrecht-speler Sofyan Amrabat. De middenvelder maakt indruk op het WK, waar Amrabat zondag met Marokko wist te winnen van België.

"Bij Marokko denk ik – want als jij speelt is er ook altijd als een mooie voetballende stofzuiger – hebben we nu een opvolger van Karim El Ahmadi: Sofyan Amrabat", opent Kraay junior zijn lofzang over de voormalig Feyenoorder. "Ik heb hem nog nooit zo goed gezien. Niet in Nederland, niet in Italië."

Ook Karim El Ahmadi kan zich vinden in die woorden. "Ik vind Sofyan ook samen met de twee centrale duo's de belangrijkste speler in het Marokkaanse elftal. Dat hebben ze nu ook twee wedstrijden op rij laten zien." De oud-middenvelder zag het zaadje van Amrabats ontspruiting in Nederland al geplant worden. "Met Sofyan heb ik ook gespeeld bij Feyenoord. Het was echt een persoonlijkheid. Als hij niet speelde – en ik heb met jongens gezeten die heel goed waren en als ze niet speelden daar gewoon tevreden mee waren – dan zag je gewoon een chagrijnige Sofyan. Als je op zo'n jonge leeftijd alles wil spelen..."

"Zijn broertje (Nordin, red.) zei een paar dagen geleden dat hij een emmer zout in zijn nek legt als hij in bad gaat, of wat dan ook", reageert Kraay. "Maar hij is zo afgetraind, zo fit. En hij kan zonder mensen in elkaar te schoppen heel veel ballen oppakken." Daarop richt Kraay junior zich weer tot El Ahmadi. "Jij hebt hem onder de douche gezien. Dan zie je pas of iemand overgewicht heeft. Hij is nu toch veel strakker dan hoe hij bij jou stond te douchen?"

"Ik vond hem altijd wel een groot bovenlijf en gespierde benen hebben. Maar het is denk ik gewoon Italië. Italië heeft hem goed gedaan. Veel vertrouwen gekregen, veel gespeeld. En hij heeft natuurlijk tegen veel topspelers gespeeld. Dat zie je nu terug op het WK", besluit El Ahmadi.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
vr
24/02
Sparta Rotterdam
20:00
FC Utrecht
vr
3/03
FC Utrecht
20:00
Fortuna Sittard
zo
12/03
NEC
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
Bekijk de hele stand