Koeman stopt per direct met trainersloopbaan: "Tijd is gekomen"

Erwin Koeman heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als trainer. Wegens persoonlijke redenen is Koeman opgestapt bij Beitar Jeruzalem en hier kondigde de oud-trainer van FC Utrecht ook aan dat dit zijn laatste klus was.

Koeman, die sinds de zomer van 2021 actief is als trainer in Israël, heeft na een lang gesprek met de voorzitter heeft besloten om te stoppen. "Ik wilde graag door, maar dat gaat niet vanwege persoonlijke omstandigheden. De tijd is gekomen om te stoppen", geeft Koeman te kennen op de website van de Israëlische club. Koeman werd in de zomer van 2020 geopereerd aan zijn hart, maar waarom hij precies stopt, is niet bekend. Clubvoorzitter Eli Ohana bedankt Koeman voor zijn bijdrage aan de club. "Er is niemand in de club die geen band met hem heeft gehad. We hebben besloten om zijn beslissing te respecteren en niet te proberen hem te overtuigen. We wensen hem veel gezondheid en succes." Voor zijn dienstverband in Israël was Koeman als (assistent)-trainer onder andere verbonden aan PSV, Feyenoord en FC Utrecht. Ook was hij als assistent van zijn jongere broer Ronald in dienst van Southampton en Everton. Als voetballer speelde Koeman voor FC Groningen, PSV en het Belgische KV Mechelen.

מאמן הקבוצה, ארווין קומאן סיים את תפקידו בבית"ר ירושלים. תודה מכל הלב על הנתינה והאכפתיות. מאחלים המון בהצלחה בהמשך הדרך 💛 לפרטים המלאים >> https://t.co/qzJ8lT226d pic.twitter.com/EHssufLp6m — Beitar Jerusalem FC (@fcbeitar) December 1, 2021

Lees meer: