Kluivert blinkt uit in Keuken Kampioen Divisie: "Ik ben benaderd"

Ruben Kluivert maakt een bijzonder seizoen door met FC Dordrecht. De oud-speler van FC Utrecht, die afgelopen zomer tekende bij de Schapenkoppen, is de laatste weken basisspeler bij de verrassende nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie.

In de kleedkamer wordt er al gesproken over promotie naar de Eredivisie. "Ja, tuurlijk", beaamt Kluivert in de podcast De Eerste de Beste. "Het is niet altijd zo dat Dordrecht zo hoog staat. En met de ploeg die we hebben kunnen we het zeker doen. Dus we praten er zeker over, maar we bekijken het wel van wedstrijd tot wedstrijd."

Kluivert maakt zelf een sterke ontwikkeling door en werd al door Dick Advocaat benaderd voor de nationale ploeg van Curaçao. "Ik ben benaderd. Maar ik denk dat er meer in mij zit, meer potentie in mijn spel", aldus de 22-jarige verdediger, die het aanbod voorlopig afsloeg. "Ik vind mezelf nog iets te jong om daar al aan vast te zitten. Ik heb gewoon het gevoel dat ik de potentie die ik heb nog niet heb aangetikt. En in de voetbalwereld kan het snel gaan, als je het één of twee seizoenen goed doet, dan blaas je op."

De zoon van Patrick Kluivert speelt bij FC Dordrecht samen met Feyenoord-huurling Shiloh 't Zand. "Dat is zeker een hele goede speler. Als ze niet opschieten, houdt Feyenoord hem niet lang meer vast, denk ik", voorspelt Kluivert, die weet dat er veel scouts van Feyenoord op de tribune zitten bij FC Dordrecht. Een Kluivert in De Kuip? "Natuurlijk, dat zou ik zo doen! Ik weet niet hoe zij erover denken, maar ik zou het gewoon doen. Zeker weten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand