Zondag nieuwe naam op FC Utrecht-shirts: 'Kleurendiscussie' ten einde

FC Utrecht
FC Utrecht Foto: © BSR Agency

Komende zondag zal Sanquin in plaats van Odido als hoofdsponsor op de shirts van FC Utrecht staan. Deze eenmalige wijziging is het gevolg van een eerder 'conflict' tussen de bloedbank en de telecomprovider over de kleuren die Odido in hun nieuwe huisstijl gebruikt.

In oktober vorig jaar plaatste bloedbank Sanquin een bericht op Instagram met twee foto's, waarin ze opmerkten dat de nieuwe huisstijl van Odido opvallend veel overeenkomsten vertoonde met die van Sanquin. De telecomprovider gebruikte namelijk bijna identieke kleuren als de bloedbank.

Sanquin bracht de boodschap met een vleugje humor, maar tegelijkertijd kwamen ze met een creatieve oplossing voor het 'probleem' in dezelfde post. "Nu we toch zo op elkaar lijken: laten we samenwerken en jullie abonnees oproepen om donor te worden. Die hebben we hard nodig in Nederland. We zien het helemaal zitten: "@odidonederland zet zich in voor de bloedvoorziening in Nederland". Dan doen jullie het, zoals jullie dat zelf zo mooi zeggen, pas écht anders."

Komende zondag zal de ontknoping van deze kleurkwestie plaatsvinden. Tijdens de wedstrijd van FC Utrecht tegen Vitesse zal Odido haar sponsorrechten eenmalig overdragen aan Sanquin. Zowel op het shirt van FC Utrecht als langs het veld zal de naam van Sanquin te zien zijn, niet die van Odido.

Lees meer:
0 reacties