Klaiber miste erkenning bij FC Utrecht: "Dat snapte ik niet"

Sean Klaiber baalt
Sean Klaiber baalt Foto: © Orange Pictures

Sean Klaiber beleefde niet de terugkeer bij FC Utrecht die hij gehoopt had. Afgelopen zomer vertrok de verdediger na een jaar weer naar het Deense Brönby.

Na een succesvolle periode bij zijn jeugdliefde transfereerde Klaiber in 2020 naar Ajax, maar daar kwam het er niet lekker uit. Dus keerde weer hij terug naar de Domstad. "Ik kwam in 2022 terug naar FC Utrecht omdat ik per se naar FC Utrecht wilde. Er waren ook andere clubs die me wilden, clubs waar ik veel meer kon verdienen. Alleen: ik stónd erop om weer voor FC Utrecht te spelen", vertelt de 29-jarige aan het Algemeen Dagblad.

Klaiber had echter een hele andere ontvangt verwacht. "Het gekke was dat ik die loyaliteit andersom niet zo ervoer van de supporters, van wie ik tachtig procent ken. ‘Wat moet hij hier?’; dat was een beetje de teneur. Snapte ik niet, eerlijk gezegd", legt hij uit. "Ik proefde weinig vertrouwen van het publiek. Al moet ik ook eerlijk toegeven dat ik, vanwege de kruisbandblessure die ik net achter de rug had, in het begin niet kon brengen waartoe ik in staat ben."

Vanuit Denemarken volgt de vleugelverdediger zijn oude club nog op de voet. "Onder Ron Jans is er eindelijk een plan en dat zie je terug op het veld”, merkt hij op. "Ik vind het echt fantastisch om te zien hoe de ploeg pressie durft te zetten, echt een team is. Echt, ik geniet van hoe het nu gaat bij de club.”

Lees meer:
0 reacties