Klaiber klaar voor basisplek: "Je ziet dat ik met de top heb gespeeld"

Sean Klaiber
Sean Klaiber Foto: © Pro Shots

Na twee jaar bij Ajax te hebben gespeeld, keerde Sean Klaiber enkele weken geleden terug bij FC Utrecht. De speler wacht echter nog op zijn rentree in de basis en moest het tegen Fortuna Sittard en Vitesse doen met invalbeurten.

"Als je er in komt dan moet je het laten zien. Ik weet dat ik dat kan en dat ik dat moet doen. Ik ben zover om vanaf minuut 1 te starten en dat weten ze hier ook. Het is aan de staf om het te bepalen" aldus Klaiber bij RTV Utrecht.

Henk Fraser wil echter nog geen duidelijkheid geven of Klaiber tegen Nec in de basis gaat starten. "Klaiber is een speler die ik graag zie. Het is duidelijk dat ik hem zie als een speler die gaat, hoort en moet spelen. Maar ik heb ook met andere zaken te maken. Zoals zijn concurrent en die doet het ook naar behoren."

Het is Fraser bekend dat Klaiber zelf vindt dat hij klaar is voor de basis. "Daar zou je wel over kunnen discussiëren. Je hebt ook met je medische en fysieke trainers overleg. Je hebt allemaal data en aan de hand daarvan maak je keuzes. Spelers en trainers zijn het niet altijd eens. We hebben wel een gemeenschappelijk doel. We gaan kijken of die gaat starten", aldus Fraser.

Bij Ajax heeft Klaiber met uitstekende voetballers op het veld gestaan. "Je ziet dat ik met de top heb gespeeld. Je moet dan net wat sneller handelen. De intensiteit is veel hoger. Dat zie je misschien ook terug bij mij. Daardoor moet ik het ook laten zien. Ik heb zin om mijzelf te laten zien, om punten te pakken en iedereen in de Galgenwaard te laten lachen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
FC Utrecht -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Utrecht -
-
AZ -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Sparta Rotterdam -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
9 FC Utrecht 7 -1 9
10 Excelsior 7 -8 9
11 NEC 7 2 8
Bekijk de hele stand