Kevin Gadellaa lachend: "Dat komt af en toe wel goed van pas ja"

Kevin Gadellaa
Kevin Gadellaa Foto: © Orange Pictures

Het aflopende contract van Kevin Gadellaa is met drie jaar verlengd. De 20-jarige doelman van Jong FC Utrecht is daardoor nu tot medio 2027 aan de Utrechtse club verbonden. FC Utrecht TV sprak met de jonge doelman.

"Een mooi moment in mijn carrière", begint Gadellaa. "Ik denk dat ik de lijn die ik heb ingezet na mijn eerste contract heb doorgetrokken, daar word ik nu voor beloond. De doelman maakt mijn minuten veelal bij Jong FC Utrecht. "Ik begon nu vanaf het begin veel te spelen, dus dan komt er ook wat meer bij kijken. Het gaat met vallen en opstaan, een paar goede wedstrijden en een paar slechte wedstrijden. Maar ik kijk vooral naar mijn ontwikkeling, daar ben ik goed mee bezig."

Grappend gaat het over de lengte van de doelman, die 2.06 meter telt. "Dat komt af en toe wel goed van pas ja", lacht Gadellaa. Over de kracht van Jong FC Utrecht is de doelman duidelijk. "Het harde werken, het loopvermogen, een paar jongens zijn heel goed in de duels en het winnen van tweede ballen. Daarnaast ook onze manier van drukzetten. Veel teams denken even lekker te kunnen gaan voetballen, maar door onze intensiteit van drukzetten hebben ze het daar vaak moeilijk mee."

De doelman heeft ook al een aantal keer meegetraind met het eerste. "Die gasten zijn gewoon volwassener, daar probeer je je aan op te trekken. Het is voornamelijk goed kijken en leren. Ook tijdens de wedstrijden van het eerste zie je van dichtbij hoe jongens omgaan met de wedstrijden, dat is wel super interessant."

Over zijn ultieme voorbeeld is hij stellig. "Thibaut Courtois. Ik vind hem gewoon de beste keeper van de wereld. Zonde dat hij nu geblesseerd is. Aan het begin bij Real Madrid had hij het moeilijk maar daarna heeft hij het goed opgepakt. Dat zijn mooie doelstellingen voor later. Voor dit seizoen wil ik de lijn doorzetten bij Jong door veel te spelen en me te ontwikkelingen", besluit de doelman.

Lees meer:
0 reacties