Keuning: "Dan is de impact van corona lager dan we hadden gedacht"

FC Utrecht heeft woensdag de jaarcijfers bekendgemaakt. Financieel & operationeel directeur Edo Keuning heeft op de officiële website van de club tekst en uitleg gegeven over de cijfers.

"We hebben plannen gemaakt over hoe wij dachten dat we in deze coronatijd zouden presteren, en we hebben het beter gedaan dan verwacht", begint Keuning. "Dat is natuurlijk hartstikke mooi om te constateren met elkaar. Enerzijds is er het spelen zonder publiek, met alle consequenties van dien."

"Anderzijds is er een meerjarenplan om door te bouwen aan de groei van de club, te investeren in omnisport Traiectum en de gebiedsontwikkeling, en dat hebben we doorgezet", vervolgt de bestuurder. "Je ziet aan de ene kant de impact van corona, en aan de andere kant het doorbouwen aan de club. Dat zie je ook terug in de cijfers."

"Dat scheelt een half miljoen."

De kosten konden gelukkig gedrukt worden. "We hebben een enorme steun gekregen van onze achterban en hebben heel scherp gelet op de kosten", legt Keuning uit. "En we hebben gebruikgemaakt van de steun van de overheid. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, dan is de impact van corona lager dan we aan het begin van het seizoen hadden gedacht."

"Als je dat in cijfers uitdrukt, dan hadden we gedacht dat we een negatief resultaat zouden halen van 6,2 miljoen. We zijn uitgekomen op 5,7 miljoen. Dat scheelt een half miljoen. Dat is natuurlijk veel geld en daar zijn we heel blij mee", aldus Keuning, die hoopt dat de fans snel weer terugkeren in het stadion. "Laten we ervan uitgaan dat de corona-impact van nu van korte duur is."

"Dan gaan we verder groeien in omzet", is hij overtuigd. "En we zijn scherp op de kosten. Dat betekent dat we verwachten dat we een beter resultaat laten zien dan afgelopen jaar; een operationeel resultaat dat positief is en een uiteindelijk resultaat waarvan wij denken dat dat uitkomt op min 3,4 miljoen."

Weet FC Utrecht zaterdag te winnen van PSV? Bij BetCity.nl krijg je maar liefst 5.7x je inzet bij een zege van FC Utrecht. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Utrecht en krijg 94 euro uitbetaald. Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
zo 11 sep. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
Bekijk de hele stand