Kerk-transfer; gaat Lokomotiv Moskou het resterende geld betalen?

Gyrano Kerk
Gyrano Kerk Foto: © Pro Shots

Door de oorlogssituatie in Oekraïne en Rusland kunnen clubs die zaken doen met clubs uit die landen in hachelijke situaties terechtkomen. Dat geldt misschien ook voor FC Utrecht, dat Gyrano kerk in 2021 verkocht aan Lokomotiv Moskou.

"Voor zes miljoen euro transfereerde Gyrano Kerk van FC Utrecht naar het Russische Lokomotiv Moskou, dat nog één of meerdere termijnen over moet maken naar Nederland. Status: de club houdt zich tot nu toe netjes aan de betalingsverplichting", weet VoetbalPrimeur.

Mocht daar verandering in komen, en de ploeg uit Moskou de betalingsafspraken niet meer nakomt, moeten de clubs het met elkaar oplossen. "Zoals bij elk juridisch antwoord, is het antwoord niet in beton gegoten. Van belang zijn de contractuele afspraken die tussen de betrokken clubs van de desbetreffende speler zijn gemaakt", vertelt sportrechtadvocaat Colin Burger.

"De FIFA heeft vanwege de oorlog in Oekraïne tijdelijke regels opgesteld vanwege de (gevolgen van de) betreffende uitzonderlijke situatie", vervolgt hij. "Het heeft hierin echter niets bepaald over de contractuele verplichtingen tussen clubs onderling. Het is dan ook aan de clubs om de afgesproken verplichtingen onderling op te lossen."

"Mochten clubs er niet uitkomen of een van de clubs niet aan de verplichtingen voldoen, dan geldt dat het verleden uitwijst dat de FIFA door de betreffende club kan worden verzocht sancties aan de club die niet aan zijn verplichtingen voldoet, op te leggen", aldus Burger.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand